14.08.2008

Açma

MALZEMELER:
* 1 su bardagi süt
* 1 su bardagi ilik su
* 1 su bardagi sivi yag
* yarim su bardagi seker susam
* çörek otu
* 1 tatli kasigi tuz
* 1 ufak paket maya
* alabildigine un
* çok az margarin
* 2 yumurta aki
* 1 tatlı kaşığı mahlep(arzuya göre)

YAPILIŞI:
margarin hariç bütün malzemeler yogurularak bir kenarda 1 saat dinlendirilmeye birakilir.dinlenen hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar alinarak elde açilir ve içine az margarin koyularak yuvarlanir,iki ucu birlestirilir.ayni islem kalan hamura uygulanarak yaglanmis tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarisi sürülerek çörek otuyla susam serpistirilir.önceden isitilmis firinda pisirilir.