14.08.2008

Şirin Kalpler

MALZEMELER:
( 20 Adet )
* 250 gr. un ( 2 su bardağı )
* 75 gr. pudra şekeri ( 1/2 su bardağı )
* 150 gr. oda ısısında margarin
* 1 yumurta akı
* 1/2 paket vanilya
* 1/2 limon kabuğu rendesi
* Frambuazlı reçel yada sos ( Bu sosu bal yada çeşitli reçeller olarakta kullanabilirsiniz. )

HAZIRLANIŞI:
Margarin, un, pudra şekeri, yumurta akı, vanilya, limon kabuğu rendesini yoğurma kabında yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açıp 5 cm'lik kalp kalıplarla 20 adet kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Artan hamurları tekrar açıp 20 adet kalp kesin ve bu kalplerin ortalarını 3 cm'lik kalp kalıplarla tekrar kesip tepsiye yerleştirdiğimiz diğer kalp şeklindeki hamurların üzerine koyun. Önceden ısınmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirip fırından çıkartın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip kurabiyelerin çukur kısımlarına kaşık yardımıyla reçeli koyup ve servis tabağına dizin.