14.08.2008

Dört Sebzeli-Zeytinyağlı Kış Türlüsü

MALZEMELER:
* 2 orta boy pırasa
* 2 orta boy kereviz
* 2 orta boy havuç
* 2 adet kuru soğan
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 adet limon
* 1-1.5 su bardağı sıcak su
* 1/2 demet dereotu
* tuz

YAPILIŞI:
Sebzeleri soyun. Pırasaları şeritler halinde, havucu yuvarlak, diğer sebzeleri de yarım ay şeklinde doğrayın. Kerevizi kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanı ince ince doğrayıp 2/3 su bardağı zeytinyağında çevirin. Rengi değişmeden içine havuç ve pırasaları atın ve biraz daha çevirin. Yeterince sıcak su, şeker ve tuz ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Önce kerevizleri 5-6 dakika sonra patatesleri ekleyip gerekirse su ilave edin. Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ateşten aldığınız türlüyü servis tabağına yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak dökün. Servisten önce kıyılmış dereotu ile süsleyin.