14.08.2008

Ekşili Pırasa

MALZEMELER:
* 1 kg. pırasa
* 2 adet kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet limon
* yeterince tuz

YAPILIŞI:
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Beyaz taraflarını 6-8 cm uzunluğunda doğrayıp her parçayı ortadan ikiye ayırıp kibrit çöpü şeklinde boyuna olarak doğrayın. Soğanları halka şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafifçe kızartıp sulandırılmış salçayı ekleyin. Üzerlerine doğranmış pırasaları ekleyip öldürün. 2 su bardağı su, tuz, şeker ve limon suyu ilave edip orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini kızartmak isterseniz fırına da koyabilirsiniz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin.