14.08.2008

Kereviz Dolması

MALZEMELER:
* 2 adet kereviz
* 3 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limon
* 1 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye

YAPILIŞI:
Kerevizleri soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin. Bu arada 1 çay bardağından biraz az zeytinyağında küp şeklinde doğranmış havuçları kavurun. Havuçlara 1 su bardağı su, ardın da unu ilave edin. Unun topaklanmaması için telle karıştırın. Yine küp şeklinde doğranmış patatesi, ortadan ikiye kesilmiş kerevizi ve oyulan kısmını, tuz ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Pişen kerevizleri servis tabağına alıp içini pişen sebzelerle doldurun ve üzerine haşlanmış bezelyeleri serpin. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.