14.08.2008

Ebahannuş

MALZEMELER:
* 300 gr. kuzu kuşbaşı eti
* 4 adet patlıcan
* 2 adet domates
* 4 adet sivri biber
* 4 diş sarımsak
* 1 su bardağı rende kaşar
* 1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
Patlıcanları közde pişirin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Domatesleri ve sivri biberleri ızgara edin. Onları da ince ince kıyıp patlıcanla birlikte karıştırın. Sarımsakları iyice dövüp karışıma ilave edin. Bütün karışımı bir kapta toplayıp közde 5 dakika ısıtın. Kuzu etini tuzlayıp biberleyip ızgarada pişirin. Üzerini rende kaşar serpiştirip tereyağı dökün ve kapağını kapatın. Kaşar eridikten sonra ızgaradan alıp sıcak olarak servis yapın.