14.08.2008

Erişteli Kuzu Eti

MALZEMELER:
* 1 kg. kuzu kuşbaşı
* 4 büyük diş sarımsak
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 4-5 adet domates
* 1 adet küçük boy karnabahar
* 1/2 su bardağı beyaz şarap
* 1/2 su bardağı su
* 1/2 paket erişte
* tuz, karabiber, kırmızı biber
* zeytin yağı

YAPILIŞI: İki adet sarımsağı bıçakla hafifçe ezin ve zeytin yağında bir kere çevirin. Üzerine kuzu etlerini koyun, sürekli karıştırarak kavurun ve şarabı ekleyin. Bu arada soğan, kereviz, havuç ve domateslerin yarısını çok ince olarak doğrayın ve etlerle birlikte pişirin. Diğer yanda haşlanmış karnabaharları uzunlamasına şeritler halinde kesin. Başka bir tavada yine sarımsakları zeytin yağında çevirin. Üzerine karnabaharları, doğranmş domatesleri, baharatları ve ½ bardak suyu ekleyerek pişirin. Pişen harcı etli harçla karıştırın son olarak haşlanmış erişteleri de ekleyerek karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.