14.08.2008

Etli Ayva

MALZEMELER:
* 2 adet kuru soğan
* 4 yemek kaşığı margarin
* 1.5 kg. dana kuşbaşı eti
* 1 adet domates
* 2 adet ayva
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Küçük doğranmış soğanları ve eti margarinde pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domatesleri ilave edin. Lüzum oldukça birer birer ilave ederek 3 su bardağı sıcak suyu koyun. Orta ateşte pişirin. Yıkanmış ve çekirdekleri çıkartılmış ayvaları yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Etlere ekleyip şeker, tuz ve biberini ilave edin. Tenceredeki sosun azalmamasına dikkat edin. Su azaldıkça sıcak su ekleyin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen etleri servis tabağına alıp ayvalarla süsleyin. Tencerede kalan sosu etlerin üzerine dökerek sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz bulgur pilavıyla da servis yapabilirsiniz.