14.08.2008

Gizli Kebap

MALZEMELER:
* 4 adet patlıcan
* 250 gr. kuzu kuşbaşı
* 1 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet çarliston biber
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı margarin
* 2 çay kaşığı tuz
* yeteri kadar su
* yeteri kadar sıvı yağ
* 1 fincan kaşar rendesi

Beşamel sos:
* 1 yemek kaşığı margarin
* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Patlıcanların uç ve dip kısımlarını hafifçe kesin. Uzunlamasına tamamen soyduktan sonra sıvı yağda kızartıp fazla yağlarını bir havlu kağıt yardımıyla alın. Tencereye margarini koyup soğanı hafifçe kavurun. Etlerini de ilave ederek iyice kavurun. Daha sonra biberleri ve salçayı da ekleyerek karıştırın. Baharatlarını koyarak suyunu ekleyin ve pişirin. Etler piştikten sonra sosunu süzdürerek alın. Kızartmış olduğunuz patlıcanların ortalarını açarak içine pişen etleri doldurup fırın tepsisine dizin. Beşamel sos için; margarini çukur bir tavada eritip unu kavurun ve unun kokusu çıkınca azar azar sütünü ilave ederek bir taşım kaynatın. Daha hazırladığınız sosla patlıcanların üzerini kaplayın ve etlerin pişme sosunu tepsiye dökerek üzerlerine kaşar rendesini serpiştirin. Peynirler eriyene kadar sıcak fırında bekletin.