14.08.2008

Mantarlı Yaz Kebabı

MALZEMELER:
* 700 gr. kuş başı et
* 5 yemek kaşığı zeytin yağı
* 15-20 adet arpacık soğan
* 1 su bardağı dolusu taze veya konserve mantar
* 2-3 adet çarliston biber
* 3 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1/2 limonun suyu
* 3 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI: Mantarları akan suyun altında ovarak iyice yıkayın. Boylamasına üç parçaya dilimleyin ve kararmamaları için bol limonlu suda bekletin. Arpacık soğanları soyun, biber, domates ve sarmısakları iri küpler şeklinde doğrayın. Zeytin yağı, arpacık soğan ve etleri bir tencereye alın ve orta ısıda sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Üzerine sarımsak, mantar ve biberleri de ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serpiştirip limon suyunu gezdirin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte en az yarım saat pişirin. Son olarak, domatesleri ekleyip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Ancak etlerin iyice yumuşaması gerektiğinden pişme süresini uzatabilirsiniz. Servisten önce kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyebilirsiniz.