14.08.2008

Köylü Bifteği

MALZEMELER:
* 2 adet biftek
* 1 adet kuru soğan
* 1/2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet domates
* 4 adet mantar
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı krema
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* bir miktar su

YAPILIŞI:
Unu tereyağında kavurun. Biraz su ile hafifçe yumuşatın. Domatesi rendeleyip karışıma ekleyin. Mantarları da dilimleyip hepsini pişirin. Yeterince tuz ve karabiberle tatlandırın. Başka bir tavada ½ kaşık tereyağını eritin. Etleri istediğiniz kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine hazırladığınız sosu döküp soğanı halka halka doğrayın ve az yağda kavurun. Soslu bifteğin üzerine kavurduğunuz soğanları koyup sıcak olarak servis yapın.