14.08.2008

Sebzeli Dalyan Köfte

MALZEMELER:
* 750 gr. köftelik kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 3 dilim bayat ekmek
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı galeta unu
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon, yenibahar
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 3 adet haşlanmış yumurta
* 1 çay bardağı konserve bezelye

YAPILIŞI:
Kıyma, soğan, yumurta, ekmek, bezelye ve baharatları iyice yoğurun. Tezgahın üzerine iki buçuk karış uzunluğunda folyo serin ve üzerine yağ sürüp galeta unu serpin. Hazırlanmış kıymayı bunun üzerine aç. Kabak ve havucu 5 dakika haşlayın. Haşlana sebzeleri uzunlamasına ince bir şekilde doğrayın. Sebzeleri ve katı haşlanmış yumurtaları (yumurtalar bütün) kıymanın ortasına yerleştirin. Kıymanın iki yanını kapatıp rulo haline getirin ve altındaki folyoyla sıkıca sarın. Yağlanmıi fırın tepsisinde, 1 bardak su ilavesiyle 35 dakika kadar pişirin. Pişen köfteyi ılındıktan sonra iki parmak kalınlığında kesin ve sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz domates sosuyla birlikte servis yapabilirsiniz.