14.08.2008

Patates-Havuç Püreli Tas Kebabı

MALZEMELER:
* 750 gr. kuşbaşı et
* 2 adet soğan
* 6-7 diş sarımsak
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* tuz, karabiber, kimyon

Püreler İçin:
* 1 kg. patates
* 1 kg. havuç
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 4 diş sarımsak
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Soğanları ince ince doğrayın, sarımsakları soyup birlikte kızgın yağda 1-2 dakika çevirin. Etleri ekleyip 1 dakika sonra ateşi kısın ve çok kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve ete katın. Baharatlarını da ilave ederek 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta havuç ve patatesleri soyup ayrı ayrı haşlayın ve iyice ezin. Tavada birer kaşık tereyağında ayrı ayrı 2-3 dakika kavurun. Ateşten almadan ezilmiş sarımsak, tuz ve biber ekleyin. Böylece havuç ve patates püreleri hazır olacaktır. Servis tabağının ortasına pişen etleri, kenarına havuç ve patates pürelerini yerleştirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.