14.08.2008

Fırında İncirli Elma Tatlısı

MALZEMELER:
* 8 adet kuru incir
* 6 adet sert taze elma
* 3 yemek kaşığı iri çekilmiş badem
* 3-4 çay fincanı toz şeker
* 1 kahve fincanı pekmez
* 1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
İncirleri sıcak suda ıslatıp 10 dakika bekletin. Saplarını ayıklayıp ince ince doğrayın. Elmaların içlerini oyun. Kararmamaları için limon suyu ile ıslatıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. İnce doğranmış elma içlerini, incir ve bademleri harç yapıp elmaların içlerine doldurun. Diğer tarafta pekmez ve şekeri karıştırın. Birer kaşığını elmaların üzerine geri kalanını da biraz sulandırarak tepsinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından almadan sıcaklığı iyice yükseltin. Böylece tepsiye döktüğünüz şurup karamelleşecektir. Fırından çıkardığınız elmaları oda sıcaklığında ılınınca servis yapın.


DİKKAT: Karamelin kokusunun ve renginin geçmemesi için son işlemin dikkatle ve dakik olarak yapılması gerekir.