14.08.2008

Elmalı Ekmek Tatlısı

MALZEMELER:
* 1 büyük paskalya
* 6 adet elma
* 3 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 160 gr. margarin
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 100 gr. süzme bal
* 5 yemek kaşığı elma şarabı ya da acıbadem likörü
* 1 tutam rendelenmiş Hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Elmaları soyup 8 parçaya bölün. Bir tencerede bal ve şekeri eriterek elmaları ve hindistan cevizini bu karışıma ekleyin. Kısık ateşte ara ara çevirerek pişirin. Elmaların rengi kızarınca ateşten alın. Diğer tarafta paskalya çöreklerini dilimleyin, likör ya da elma şarabıyla ıslatıp bekletin. Çörek bilimlerini süte bulayıp yağda kızartın. Her iki tarafı da kızarınca geniş bir servis tabağına dizin ve üzerlerini pişmiş elmalarla kaplayın. Krema ya da krem şantiyle birlikte ılık olarak servis yapın.