14.08.2008

Krem Karamel

MALZEMELER:
* 7 yumurta
* 3 yemek kaşığı margarin
* 5 su bardağı süt
* 3 çay bardağı şeker
* 1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI:
Derin bir fırın tepsisinin içine krem karamel kapları yerleştirin. Bir tavaya üç fincan şeker ve bir çorba kaşığı su koyup ocağa oturtun. Şeker eriyip kahverengi bir hal alınca, kalıplara eşit şekilde pay edin. Bir kapta süt ısıtın. Diğer bir kaba yumurtaları kırıp 250 gr şeker ve vanilya ilave ettikten sonra iki dakika çırpın. İçine sıcak süt dökerek karıştırıp süzün.
Krem harcını kalıplara koyun. Tepsiye, krem karamel kaplarının yarısına gelecek kadar su doldurun. İçinde krem karamel kapları bulunan tepsiyi 180 derecedeki (orta ısıda) fırına verin ve 30-40 dakika pişirin. Pişerken tepsinin içindeki suyun kaynamamasına dikkat edin. Krem karameller iyice pıhtılaştıktan sonra fırından çıkarın ve soğutun. Krem karamel küçük ve sivri bir bıçak yardımıyla bozulmadan tabağa çıkarın. Kabın içinde kalan karameli, kremin üzerine akıtın