14.08.2008

Profiterollü Yaş Pasta

MALZEMELER:
Profiterol için:
Patişur Hamuru:
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1,5 su bardağı un
* 100 gr. margarin
* 4 adet orta boy yumurta
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* bir fiske tuz

Krema:
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 su bardağı soğuk süt
* 4 çorba kaşığı tepeleme un
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya

Pasta için:

* 3 katlı hazır pasta keki
* 1 paket toz krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
* 2 adet muz
* 1 paket bitter çikolata

YAPILIŞI:
1- Hamur için sıcak suyu ocağa alıp içine margarini koy ve yağ eriyene kadar kaynat. Su kaynayınca içine un, şeker ve tuzu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırarak kısık ateşte pürüzsüz bir hamur olana kadar pişir. Hamur biraz ılınınca yumurtaları teker teker içine kırarak iyice karıştır ve sıkma torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istenilen büyüklükte toplar halinde sık. 160 derecede önceden ısınmış fırında hamurlar kabarıp hafif pembeleşinceye kadar pişir. NOT: Fırın soğumadan açılırsa hamurlar sönebilir.
2- Krema için bütün malzemeleri bir tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişir ve arada karıştırarak soğut.
3- Pasta için krem şantiyi hazırlayıp 5-10 dakika kadar buzdolabında dinlendir. Daha sonra kekin alt tabanına çok az miktarda şanti sür ve pişen kremadan da yeteri kadar sürüp doğranmış 1 adet muzu koyup ikinci katı üzerine kapat ve yine aynı işlemi gerçekleştirerek son katı kapat ve kalan şantiyle kekin her tarafını kapla ve sıkma torbasıyla kenarlarını süsle. Diğer tarafta soğuyan profiterol hamurlarını ortalarından kesip kalan krema ile dodur ve pastanın üzerine diz. Son olarak ayrı bir kapta benmari usulü eritilmiş çikolatayı profiterollerin üzerine dök ve en az 15-20 dakika kadar dolapta dinlendir.

NOT: Hazır kekin en üst pişmiş katını araya koyarsan pastanın üzerine şantiyi sürmek daha kolay olur.