2.09.2008

Baharatlı Nohut Yemeği

MALZEMELER:
* 1-1.5 su bardağı nohut
* 2 yemek kaşığı yemek yağı
* 1 soğan, yemeklik doğranmış
* 2 tatlı kaşığı pulbiber
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 250gr et, küp doğranmış
* 2-3 domates, doğranmış
* 7-8 bardak et suyu
* çeyrek bardak pirinç
* tuz, karabiber
* maydanoz

YAPILIŞI:
Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Bir tencereye soğanı, pulbiber, kimyon, tarçını atın ve soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Eti ekleyin ve suyu çekilene kadar kavurun. Ardından domatesleri ve nohutu da ekledikten sonra yine bir 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Et suyunu ekleyin ve kayantın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak yarım saat kadar kaynatın. Pirinçleri de ekledikten sonra pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin, maydanoz serperek servis yapın.