3.09.2008

Balık Çorbası

MALZEMELER:
* 1 adet orta boy balık (levrek ya da kırlangıç)
* 1 adet hauç
* 1 adet patates
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet yapraklı kereviz
* 1/2 demet maydanoz
* 1 diş sarımsak
* 2 litre su
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet limon suyu
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
Balığı iyice yıkayın. Sebzeleri iri küpler şeklinde doğrayıp tuzlu suda balıkla beraber haşlayın ve süzgeçten geçirin. Ayrı bir kapta yumurta, limon suyu, nişasta ve kremayı mikser ile çırpın. Ilıyan balık suyundan balığı çıkarıp ayıklayın. Hazırladığınız bu karışımı balık suyuna yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Son olarak ayıkladığınız balıkları çorbaya ekleyin ve kısık ateşte 2 – 3 dakika kadar kaynatın. Tereyağını tavada eritip üzerine dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.