3.09.2008

Mısırlı Sebze Çorbası

MALZEMELER:
* 2 adet domates
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet kabak
* 1 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı konserve bezelye
* 1 çay bardağı konserve mısır
* 1 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 6 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu da kullanılabilir)
* tuz, karabiber, fesleğen

YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik, havuç, patates, kabak ve domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın. 5 su bardağı suyu tencereye alın ve tuzu ekleyerek sebzeleri haşlayın. Ayrı bir tencereye yağı alıp kokusu gidene kadar unu kavurun. Kalan 1 su bardağı suyu da unlu karışıma ilave edin. Bu karışımı bezelye ile birliklikte haşlanan sebzelerin içine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı el blendırından geçirin. Son olarak mısır, karabiber ve fesleğeni ilave edip mısırlar yumuşayana kadar kısık ateşte 5 – 10 dakika kaynatın. Dilerseniz çorbayı blendırdan geçirmeyip taneli bir şekilde servis yapabilirsiniz.