3.09.2008

Tavuk Çorbası

MALZEMELER:
* 1 adet tavuk göğüsü
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı un
* 5 – 6 diş sarımsak
* 1.5 – 2 litre su (tavuk suyu da kullanılabilir)
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Tavuk göğüsünü az tuzlu suda haşlayın ve soğuduktan sonra minik minik doğrayın. Büyük bir tencerede yağı kızdırıp unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra suyu ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sarmısakları soyup iyice ezin ve çorbaya ekleyip karıştırın. En son olarak doğradığınız tavukları da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Servis yaparken kırmızı biberi yağda yakıp üzerine dökebilirsiniz.