4.09.2008

Çiftlik Usulü Fırında Makarna

MALZEMELER:
* 250 gr kıyma
* 1 paket makarna
* 200 gr mantar
* 150 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
* 1 fincan un
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 4 su bardağı süt
* 2 yumurta
* 2 soğan
* 1 fincan sıvı yağ
* Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Soğanı soyup ince ince kıyın. Mantarı bol suda iyice yıkadıktan sonra süzüp ince dilimlere kesin. Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edip iki dakika daha kavurun ve mantarı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberi katıp karıştırın.
Beşamel sos için, unu tereyağıyla az pembeleşene kadar kavurun ve soğuk süt ilave ederek yavaş yavaş 5 dakika kaynatın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Uygun bir fırın tepsisini yağlayıp hazır hale getirin. Yumurtaları çırpıp makarnaya ilave edin. Harcı, peynirin yarısını ve beyaz sosu da ekledikten sonra makarnayı tepsiye koyup üzerine kalan kaşar rendesini serpin. Tepsiyi 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Makarnayı 30 dakika civarında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.