15.09.2008

Kuru Börek

MALZEMELER:
- Hamuru İçin:
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı su
* 1 adet yumurta
* aldığı kadar un
* tuz
* açmak için nişasta
* üzeri için eritilmiş tereyağı

- İçi İçin:
* 1 su bardağı lor peyniri
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 3 adet közlenmiş kırmızı biber

YAPILIŞI:
Süt, sıvı yağ, su ve yumurtayı çırpın. Un ve tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 20 eşit parçaya bölüp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları 10’ar 10’ar ayırıp üst üste koyun ve olabildiğince büyük açın. Açtığınız hamurları ikiye bölün ve iç harcı eşit bir şekilde dört parça olan hamura paylaştırın. Hamurun geniş kısmından başlayarak sarın ve rulo yapın. Bu ruloları iki parmak kalınlığında keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı döküp önceden 185 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.