14.09.2008

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

MALZEMELER:
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1 çay bardağı çörekotu
* aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Yumurtanın sarısını ayırın. Un ve kabartma tozu dışında ki bütün malzemeleri iyice karıştırın. Unu ve kabartma tozunu karışıma eleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün. Kurabiyelerin parlak olması için yumurta sarısına biraz tuz veya sıvı yağ ekleyebilirsiniz. 175 dereceye ayarlı sıcak fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin.