5.03.2009

Yayla Çorbası

MALZEMELER:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı pirinç
* 10 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* kuru nane
* tuz

YAPILIŞI:
Ayıklanıp yıkanmış pirinci 10 su bardağı suyla pişirin. Geniş bir kasede yumurta, yoğurt ve unu iyice çırpın. Pirinçler pişince hazırladığınız karışımı pirinçlerin suyuyla ılıştırın. Yavaş yavaş bu karışımı tencereye boşaltın. Tuzunu ve nanenin bir kısmını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısıp bir taşım kaynatın. Tavada tereyağını eritip naneyi biraz kavurup çorbanın üzerine dökün ve karıştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.