25.05.2009

Güveçte Etli Patlıcan

MALZEMELER:
• 1 kg. patlıcan
• 250 gr. kuzu kuşbaşı
• 2 adet kuru soğan
• 4 adet sivri biber
• 1 adet kırmızı biber
• 10 diş sarımsak
• 5 adet domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Yeteri kadar tuz
• 2 su bardağı su
• 1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup, parmak şeklinde doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Güvece yağı koyup, kızdırın. Yağ kızınca etleri içine koyarak renkleri dönene kadar pişirin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve etler suyunu bırakıp çekince soğanları ilave edin. Biberleri patlıcan büyüklüğünde doğrayıp kavrulan soğanlara ilave edin. Salçayı sıcak suda eritip hazırladığınız harcın üzerine dökün ve güvecin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Patlıcanları yıkayıp güvece yerleştirin. Domatesleri küp şeklinde doğrayın, sarımsakları temizleyin ve patlıcanların üzerine dökün. Tuzunu ve suyunu ilave edip güvecin ağzını önce yağlı kağıtla sonra da folyoyla kaplayıp kapağını kapatın. En kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.