10.05.2009

Arpa Şehriyeli Ispanak Çorbası

MALZEMELER:
* 1 bağ ıspanak
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 adet havuç
* 2 adet sivri biber
* 2 çay bardağı arpa şehriye
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı süt
* 4 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Ispanakların köklerini temizleyip iyice yıkayın ve gelişi güzel doğrayın. Kuru soğan, sarımsak, sivri biber ve havucu temizleyip küçük küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırıp ıspanak hariç bütün sebzeleri soteleyin. Sotelenen sebzelerin üzerine doğranmış ıspanak yapraklarını koyun ve baharatlarını ekleyin. Bu şekilde 5-10 dakika kadar kavurun. Ardından unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. Sıcak su ve sütü ekleyip ara ara karıştırarak çorbayı kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca çorbayı el blendırından geçirin ve şehriyeleri ilave edin. Kısık ateşte şehriyeler pişene kadar çorbayı kaynatın. Dilerseniz üzerine yağda yakılmış kırmızı pul biber dökerek servis yapabilirsiniz.