14.08.2008

Acılı-Fıstıklı Pilav

MALZEMELER:
* 1 su bardağı yasemin pirinç
* 5 adet sivri biber
* 1 su bardağı yer fıstığı
* 5 diş sarımsak
* 1 demet taze soğan
* 1 demet dereotu
* soya sosu
* 1.5 yemek kaşığı şeker
* 50 gr. tereyağı
* pul biber

YAPILIŞI:
Pirincin tümünü 2 saat önceden 1.5 su bardağı suyun içinde haşlayıp soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritin. İçine sırasıyla doğranmış fıstığı ve tuzla dövülmüş sarımsağı katıp sararıncaya kadar hafif ateşte kavurun. Sivri biberi ve soğumuş pirinci karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirin. İçine şeker, soya sosu ve kırmızı pul biberi ekleyip ateşten alın. Kıyılmış dereotu ve taze soğanı da ekleyip sıcak olarak servis yapın.