14.08.2008

Kıymalı Beyaz Pilav

MALZEMELER:
* 500 gr. kıyma
* 1 adet sivri biber
* 3 yemek kaşığı margarin
* 3-4 tane arpacık soğan
* 1/2 su bardağı kıyılmış dereotu
* hazır pişmiş pilav
* tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI:
Biberi uzunlamasına ikiye bölüp enine ince ince doğrayın. Pilav tenceresinde margarini eritin ve kıymayı 10 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. İnce ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave edip 5 dakika daha kavurun. Baharatlarını ekleyip ateşten alın. Fazla yağını süzüp taze pişmiş pilava ekleyin. İyice karıştırıp kapağı kapalı olarak sıcakta yarım saat dinlendirin. Çukur bir servis tabağına koyup kıyılmış dereotunu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.