14.08.2008

Cevizli-Erişteli Pilav

MALZEMELER:
* 4 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı fırınlanmış kesme erişte
* 8 su bardağı et suyu ya da etsu bulyonla yapılmış su
* 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 200 gr. Tereyağı ya da margarin
* tuz

YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayın, 1 kaşık tuz ilave edip sıcak suda bekletin. Bu arada derin bir tencerede tereyağını eritip erişteleri iki-üç kere çevirin. Süzülmüş pirinçleri de ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Pirinçler saydam bir hal alınca et suyunu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatınca iri çekilmiş cevizleri katıp tencerenin altından üstüne doğru birkaç kere karıştırın. Emici bir kağıt veya peçeteyle kapatarak 15-20 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.