14.08.2008

Mercimekli Tam Pirinç Pilavı

MALZEMELER:
* 2 su bardağı tam pirinç
* 1 su bardağı mercimek
* 1 demet dereotu
* rafine edilmemiş sızma zeytinyağı
* rafine edilmemiş deniz tuzu
* 1/2 çay kaşığı zencefil
* safran, karabiber, kimyon
* nane, kekik, karanfil
* 1 dal yenibahar
* 1 tutam biberiye

YAPILIŞI:
Mercimeği bir gece önceden ıslatın. Tam pirinci doğal halinde olduğu için bol suyla ovalayarak yıkayın. Ardından sıcak suyun içinde su soğuyuncaya kadar bekletin. 4.5 su bardağı kaynar suyun içine yağı iyice süzdüğünüz pirinci, mercimeği ve tüm baharatları koyun. Üzerine yenibaharı bırakın. Pilav pişip suyunu çektikten sonra yenibahar dalını pilavın üstünden alın. İnce ince kıyılmış dereotunu mercimekli pilava katıp karıştırdıktan sonra kabın üzerine bir tülbent koyup kapağını kapatarak 15 dakika demlendirin.