14.08.2008

Mengen Pilavı

MALZEMELER:
* 1 su bardağından 1 parmak fazla pirinç
* 100 gr. mantar
* 1 su bardağı ceviz
* 100 gr. kuru üzüm
* 150 gr. kuzu eti
* maydanoz ve dereotu
* 4 yemek kaşığı margarin
* 3 çay kaşığı tuz
* yeteri kadar su

YAPILIŞI:
Tavada margarini erittikten sonra küçük küçük doğranmış kuzu etini ilave edip kavurun. Sonra ince doğranmış mantar, ceviz ve üzümü de ilave ederek kavurun. Kavrulduktan sonra bir kenara alın. Başka bir tencereye yağı koyup önceden tuzlu suda beklettiğiniz pirinci 20 dakika kadar kavurun. Tuz ve su ilave ederek ağır ateşte pirincin suyunu çektirin. Yaptığınız pilavı tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlendirin. Daha sonra kapağını açarak önceden hazırladığınız harcı koyarak karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.