14.08.2008

Bademli-Havuçlu Pilav

MALZEMELER:
* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
* 4 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 adet havuç
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 su bardağı soyulmuş badem
* 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Pirinci 1 çay kaşığı tuz katılmış bol sıcak suda en az 20 dakika bekletin ve yıkayın. Havucu rendeleyip kuru soğan ve sarmısakla birlikte robotta püre haline gelinceye kadar çekin. Sıvı yağı tavada kızdırın ve soyulmuş bademleri koyduktan sonra sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Zeytin yağını pilav tenceresinde kızdırın ve üzerine robotta çekilmiş sebzeleri ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de ilave edip 5 dakika daha kavurun. Sıcak tavuk suyunu üzerine döküp baharatlarını ilave edin ve pilav suyunu iyice çekince ocağı kısarak 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Pilavı, tencerenin kapağını hiç açmadan en az 20-30 dakika dinlendirin. Servisten önce üzerine kavrulmuş bademleri ekleyin ve tahat bir kaşıkla karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.