14.08.2008

Kabaklı-Mısırlı Kek

MALZEMELER:
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1,5 çay bardağı Sana Crème Bonjour
* 2 adet kabak
* 2 adet çarliston biber
* 1 kutu Sana Crème Bonjour Salatalık Turşu&Dereotlu Sandviç Sürme
* 1/2 demet taze nane
* 2 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* tuz-karabiber
* üzeri için;
* siyah zeytin
* kekik

YAPILIŞI:
1. Derin bir kasede 3 adet yumurtayı, eritip soğuttuğunuz Sana Crème Bonjouru ve yoğurdu koyup, bir çırpıcı veya mikser yardımıyla çırpın.
2. Daha sonra içine rendelenmiş kabakları, 1 kutu Sana Crème Bonjour salatalık turşu & dereotlu sandviç sürmeyi, kıyılmış naneleri koyup çırpın.
3. Harca bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, tuzu, karabiberi, kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.
4. Tuzlu kek harcını margarin ile yağlanmış kalıba veya tepsiye döküp üzerini zeytinler ve kekik ile süsleyip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında pişirip dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin.