14.08.2008

Katmer Tatlısı

MALZEMELER:
* 1 yaprak yufka
* 2 yemek kaşığı kaymak
* 60 gr. tereyağı
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su

YAPILIŞI:
Yufkayı kenarlarını keserek kare haline getirin. Kare haline gelen yufkayı eşit olarak üç parçaya ayırın. Ortasına kaymağı koyarak ikiye ya da üçe katlayın. Daha sonra teflon tavada tereyağıyla yufkalar pembeleşene kadar kızartın. Bu işlemlerden önce şekeri ve suyu kaynatın, köpüğünü alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları kızarttıktan sonra şurubu yufkaların üzerine dökün. Tarçınla karıştırılmış pudra şekeri serperek cevizle birlikte servis yapın.