14.08.2008

Kayısılı-Jöleli Muhallebi

MALZEMELER:
* 1 paket kayısı veya şeftali jölesi
* 10 adet kayısı
* 5 su bardağı süt
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 50 gr. margarin

YAPILIŞI:
Muhallebinin hazırlanması için yumurta sarılarını ve toz şekeri bir tencereye alıp, çırpma teliyle 2 dakika çırpın. Üzerine un, venilya ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alınca sütü ilave edip, kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca margarinide ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebiyi mikserle 5 dakika kadar çırpıp kup bardaklarına ya da küçük cam kaselere, ağızlarında iki parmak kadar boşluk kalacak şekilde, paylaştırın. Daha sonra buzdolabında bekletin. Jölenin hazırlanması için, seçtiğiniz aromadaki jöleyi ve 2 su bardağı sıcak suyu bir tencere içinde karıştırarak eritin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek tekrar karıştırın. Kayısıları ince ince dilimleyip buzdolabından çıkardığınız muhallebilerin üzerine düzgünce ve dilediğniz şekilde dizin. Ilık hale gelen jöleyi kayısıların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırın. Tatlıları buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.