14.08.2008

Kayısı Püreli Muhallebi

MALZEMELER:
* 10-15 adet kayısı
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 çay bardağı un
* 2 çay bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı su
* 5 su bardağı süt
* 100 gr. margarin

YAPILIŞI:
Kayısıların kabuklarını soyup, robotta, üzerine şeker ilave ederek püre haline gelene kadar çekin. Hazırlana kayısı püresini kısık ateşte 7-8 dakika kadar kaynatın ve daha sonra buzdolabında bekletin. Unu ve şekeri bir tencere karıştırın ve üzerine su ilave ederek kaşık yardımıyla ezin. Süt, vanilya ve margarini ekleyip karıştırarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Karıştırma işlemini bırakıp muhallebiyi birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Hazırlanan muhallebiyi kaseler boşaltın ve 2 saat buzdolabında soğutun. Muhallebi kaselerini, servisten önce ters çevirip üzerlerine kayısı püresini döküp dilimlenmiş kayısılarla servis yapın.


NOT: Kayısı yerine şefteli ya da çilek kullanabilirsiniz.