14.08.2008

Peynirli İrmik Helvası

MALZEMELER:
* 1 su bardağı irmik
* 175 gr. margarin
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 150 gr. tuzsuz dil peyniri (yağlı ve tuzsuz herhangi bir peynir olabilir)
* 1 su bardağı su
* ½ su bardağı süt

YAPILIŞI:
Tavayı biraz ısıtın. Yağı eritip içine irmiği atın ve çok hafif pembeleşene kadar kavurun. Başka bir tencerede şeker, süt ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın. Tavadaki irmiği de bu kaba ekleyin. Suyunu çekip tencereden ayrılmaya başlayınca kadar karıştırarak pişirin. Suyunu çekince çok kısık ateşe alın ve üzerine dilimlenmiş peyniri dizin. Peynirin üstünü helvayla kaptın. 2 dakika sonra altını söndürün ve 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.


DİKKAT: Peynir tamamen tuzsuz olmalı. Helva mümkünse bakır ya da alüminyum tencerede yapılmalı. Özellikle çift tabanlı çelik tencereden kaçınılmalı. Soğuyunca peynir katılaşacağından mutlaka sıcak olarak yenmeli.