14.08.2008

Sebzeli Makarna

MALZEMELER:
* 5 su bardağı su
* 400 gr. yassı makarna
* 1 adet kırmızı dolamlık biber
* 1 adet yeşil dolmalık biber
* 1 adet patlıcan
* 1 adet kabak
* 3-4 dal taze soğan
* 8 diş sarımsak
* taze fesleğen yaprakları
* taze ıspanak yaprakları
* 100 gr. çiğ krema
* tuz, pul biber, kimyon
* 1.5 yemek kaşığı şeker
* 50 gr. tereyağı

YAPILIŞI:
Biberleri ince uzun şeritler, patlıcanı ve kabağı küpler şeklinde doğrayın. Sebzeleri geniş bir fırın tepsisine yayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ya da margarin sürün ve 175 derecede 20 dakika pişirin. Makarnayı suda 15 dakika haşlayın ve suyunu çektiğinde içine 25 gr. tereyağı ekleyin, böylece yapışmasını önlemiş olursunuz. Bir teflon tavada kalan tereyağını eritin, içine kıyılmış sarımsakları ekleyerek kısık ateşte 1 dakika sarartın. Haşladığınız makarnayı içine karıştırıp 1 dakika daha pişirin. Fırından çıkmış olan sebzeleri de ekleyip karıştırın ve makarnayı ateşten alın. İçine baharatlarını ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın. Taze soğanları uzun çubuklar şeklinde kesin. Ispanak yapraklarını elinizle koparıp makarnaya ekleyin ve karıştırın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da parmesan peyniri serpebilirsiniz.