14.08.2008

Tahinli Turta

MALZEMELER:
* 250 gr. margarin
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
1. Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. İçine oda ısısındaki margarin ve yoğurdu ilave edip pürürzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp dondurucunuzda bekletin. 26 cm. çapında yuvarlak (ben kalp şeklinde denedim) bir kalıbı yağlayın. Kalan hamuru tezgahta açıp kalıbın içinde kenarlarını hafif yükselterek elinizle bastırarak yayın.
3. Bir kapta tahin, toz şekeri, ceviz içini karıştırın ve hamura yayın. Üzerine dondurucudaki hamuru rendeleyin ve 180 dereceli ısınmış fırında 30 dk. pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.