29.09.2008

Baharatlı Kabak Çorbası

MALZEMELER:
* 5 adet kabak
* 1 adet kuru soğan
* 6 su bardağı sıcak su
* 1 adet tavuk bulyon
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı zerdeçal
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Kabakları kazıyıp küp şeklinde doğrayıp soğanı ince ince kıyın. Yağı derin bir tencerede ısıtıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İçine zerdeçal, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kabakları ekleyip 5 dakika soteleyin. Sıcak suyu ve tavuk bulyonu da ilave ederek 20 dakika pişirin. Çorba ılıdıktan sonra el blendrıyla kabakları hafifçe ezin. Tencereyi tekrar ocağa koyarak içine az suyla ezilmiş yoğurdu ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.