28.09.2008

Portakallı Peynirli Muhallebi

MALZEMELER:
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
* 2 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
* 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
* 3 adet yumurta sarısı
* 1 paket labne peyniri (200 gr.)

YAPILIŞI:
Süt, toz şeker ve unu orta boy bir tencereye alıp, karıştırın. Üzerine pirinç unu, yumurta sarıları ve portakal kabuğunu ilave edin. Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, portakal suyu ve peyniri ilave edin. Hızlıca karıştırarak muhallebiye iyice yedirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslatılmış kaselere paylaştırarak buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman kaseleri pasta tabaklarına ters çevirin. Dilerseniz dondurma ya da mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.