28.09.2008

Kolay Pırtık Böreği

MALZEMELER:
* 2 yaprak hazır yufka
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 100 gr. beyaz peynir
* 2 dal taze soğan
* 5 – 6 dal maydanoz
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve az tuz ilave ederek köpürene kadar çırpın. Üzerine süt, zeytinyağı, rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ekleyip karıştırın. Yufkaları küçük parçalar halinde kopararak hazırladığınız karışıma ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Tereyağını orta boy bir teflon tavaya koyarak eritin. Karışımı tavaya aktarıp üzerini düzeltin. Orta ısılı ateşte altı ve üstü kızarana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Pişince dilimleyerek servis yapın.