27.09.2008

Peynirli Kepekli Poğaça

MALZEMELER: (17 adet)
* 1 yumurta
* 1 su bardağından 1-2 parmak eksik zeytinyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* aldığı kadar kepekli un
* 1 paket kabartma tozu
* tuz

- İçi için:
* 150 gr. Beyaz peynir
* 1/2 maydanoz

- Üzeri için:
* 1 yumurta sarısı
* susam

YAPILIŞI:
Hamur için yumurtayı çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, yoğurt, tuz ve Kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İçi için peyniri çatalla ezin. İnce ince doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılmış hamurlara 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 40-45 dk pişirin.