7.09.2008

Baharatlı Tuzlu Kek

MALZEMELER:
- Harcı:
* 300 gr kıyma
* 3 yemek kaşığı margarin
* 6 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı köri
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* tuz-karabiber
- Hamuru:
* 3 adet yumurta
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı rende beyaz peynir
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:
- Harcı için:
Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine köriyi ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra içine kıymayı, kıyılmış sarımsakları ve kimyonu ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. En son olarak içine kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip kavurun. Pişen harcı soğuması için bir kaba alın.

- Hamuru için;
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Yoğurdu, sütü ve sıvı yağı, yumurtalara ekleyip, iyice karıştırın. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edin. En son olarak hamura, rendelenmiş beyaz peyniri ve soğumuş harcı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın. Tuzlu kek harcını, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında kekin üzeri kızarana kadar 35 – 40 dakika pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın.