8.09.2008

Patatesli Börek

MALZEMELER:
* 1/2 kg yufka
* 5 adet patates
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı su
* kaşar peyniri rendesi
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra püre haline getirin. Üzerine sıvı yağ, su ve baharatları ilave edip iyice karıştırın. Tezgaha yufkanın tek katını serin ve üzerine patatesli harcın üçte birini yayın. Diğer yufkayı üzerine koyarak aynı işlemi tekrarlayın. Son yufkayı ve harcı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra yufkaları rulo yapın. Folyoya sararak buzlukta 2 -3 saat kadar bekletin. Böreği pişireceğiniz zaman parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş ya da az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Börekler piştikten sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek sıcak fırında peynirlerin erimelerini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.