7.09.2008

Üç Renkli Pilav

MALZEMELER:
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım su bardağı bezelye
* Yarım su bardağı mısır
* 1 domates
* Tuz

YAPILIŞI:
Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra süzün. İçinde biraz kızdırılmış 3 çorba kaşığı tereyağı bulunan tencereye boşaltın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak pirinci on dakika kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu katın. Tuzunu serptikten sonra tencerenin kapağını örtün. Tencereyi önce kuvvetli ateşte tutun. On beş dakika sonra ateşin ısısını orta dereceye göre ayarlayın. Pirincin suyunu çekene kadar pişirin. Bezelyeyi haşlayın. Domatesi 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave ederek pişirin. Hazırladığınız pilav demlendikten sonra üçe bölün. İlk yarısına bezelyeyi katın. Delikli bir kek kalıbına yerleştirin. İkinci parçaya pişmiş domatesi, üçüncüye ise konserve mısırı karıştırın. Hepsini kek kalıbına bastırarak doldurun. Ters çevirip servis yapın. Dilerseniz kıyılmış dereotuyla da süsleyebilirsiniz.