7.09.2008

Soğan Halkaları

MALZEMELER:
* 3 – 4 adet büyük boy kuru soğan
* 1 su bardağı un
* 3/4 su bardağı maden suyu
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yumurtanın akı
* tuz

YAPILIŞI:
Soğanların kabuklarını soyduktan sonra kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Dış kısmında 2 sıra soğan kalacak şekilde içlerini çıkarın. Tüm halkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra yumurta akını tuz ile birlikte iyice çırpın. Ayrı bir kapta un, maden suyu, sıvı yağ ve az miktarda tuzu çırpın. Kıvamı koyu boza gibi olunca yumurta akı ile karıştırın. Soğan halkalarını bu karışıma bulayarak kızgın yağda altın sarısı rengini alana dek kızartın.