26.09.2008

Beşamel Soslu Tavuk

MALZEMELER:
* 2 adet derili tavuk göğsü
* 1 kavanoz konserve mantar
* 5 adet domates
* 8 adet sivri biber
* 1 su bardağı konserve bezelye
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz

- Sos İçin:
* 6 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayıp didin. Mantarı ve sivri biberi ince ince doğrayın. Domatesleri de küp şeklinde doğradıktan sonra bütün malzemeyi yağla harmanlayıp ısıya dayanıklı bir kapta bekletin. Diğer yanda tencerede yağ ile unu kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ilave edip karıitırarak topaklanmasını önleyin. Tuzu da ilave ederek 5 dakika pişirin. Pişen beşamel sosu bekleyen malzemelerin üzerine döküp karıştırın. 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.