26.09.2008

Sütlü Enginar Çorbası

MALZEMELER:
* 5 – 6 adet konserve enginar
* 2 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 4 su bardağı süt
* 3 su bardağı su
* 1 adet tavuk bulyon
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp kıyılmış sarmısakları ve küp şeklinde doğranmış enginarları 1 dakika kavurun. Üzerine unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütü tencereye yavaşça aktarın. Tuz, karabiber, su ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırarak kaynatın. Çorba kaynayınca el blendırıyla enginarları püre haline getirin. Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biber dökerek servis yapın.